Westerkogge

In de zomer van 2020 hebben we via Topparken een vakantiewoning gekocht. Daar maken we zelf regelmatig gebruik van, maar de woning wordt ook verhuurd.

De woning is gelegen in Park Westerkogge, hét vakantiepark voor waterliefhebbers in het Noord-Hollandse Berkhout, een klein gezellig dorpje vlakbij het Markermeer, IJsselmeer. Er zijn maar liefst 30,5 km aan vaarroutes.

Het park is centraal gelegen in een mooie rustige omgeving. Het is maar een kwartiertje rijden naar de gezellige stad Hoorn. Vissersdorpjes als Medemblik en Volendam liggen vlakbij. Maar je bent ook snel in Amsterdam of aan de Noordzeekust.

De vierpersoons woning is gezellig ingericht en heeft 2 slaapkamers, 2 doucheruimten en 1 toilet. Er zit een mooie gashaard in, waarvan je zowel binnen als buiten op het terras van kunt genieten.

Er is een ruime tuin met terras en een aanlegsteiger aan het water, waar je een bootje kunt aanleggen, maar ook heerlijk kunt zitten en zelfs een visje vangen. Ook kun je heerlijk relaxen in je privé-jacuzzi * en -sauna. Kortom alle ingrediënten voor een fijn verblijf, waar je heerlijk tot rust komt.

Ook jij kunt deze woning huren voor een weekendje of vakantie. Gebruik hiervoor de reserveerknop hieronder.

Alvast een heel fijn en relaxed verblijf gewenst!

* Jacuzzi’s op vakantieparken voorlopig gesloten

Onlangs is op last van de inspecteur van de overheid, in samenspraak met de GGD, besloten dat er geen jacuzzi's meer verhuurd mogen worden op vakantieparken. Dit geldt in ieder geval voor de periode van 01/01/2022 tot 01/07/2022.

Dit besluit is genomen omdat er op vakantieparken niet voldaan kan worden aan de wettelijke eisen behorend bij het aanbieden van deze faciliteit. Deze strenge eisen zijn gesteld om de volksgezondheid te waarborgen. 

Dat betekent dat vakantieparken genoodzaakt zijn om de jacuzzi’s te sluiten en uit de verhuur te halen in de periode van 01/01/2022 tot 01/07/2022. Er is op dit moment een wetswijziging in voorbereiding waardoor er een kans bestaat dat de jacuzzi’s weer in de commerciële verhuur kunnen. 

Bovenstaande heeft geen gevolgen voor sauna’s en buiten-douches. 

Heb je al geboekt?

Heb je al een verblijf in de vakantiewoning geboekt vanaf 01/01/2022 dan word je hierover zo spoedig mogelijk door Topparken geïnformeerd.  Je krijgt dan de optie om 1) de boeking te laten staan en gecompenseerd te worden voor het ontbreken van de spa of 2) het verblijf kosteloos te wijzigen of annuleren.

 

 

Extra informatie